Quiz (multiple choice)

Een multiple choice quiz is niet alleen leuk om te doen, de bouw ervan kent een aantal interessante onderdelen. Om tuples en arrays in Python te oefenen EN om het spel te spelen heb ik hieronder beschreven hoe je een eenvoudige quiz kunt bouwen. 

Dit is een van de kortste tutorials van de website, maar niet minder interessant als je wilt weten hoe een quiz werkt. Ik heb twee scripts geüpload; quiz1.py is een recht-toe-recht-aan script waarbij je helder kunt zien hoe de quiz werkt. Ben je meer op zoek naar een quiz-script dat in functies gebouwd is, dan is quiz2.py een goed alternatief.

Tuples & Arrays
In het script van quiz1.py wordt gebruik gemaakt van zgn. ‘tuples‘. In het script van quiz2.py wordt van ‘arrays‘ gebruik gemaakt.

Hieronder kun je de twee versies van de quizzen downloaden.

Huiswerk
Een quiz wordt pas echt leuk als je er veel vragen in zet. Daarnaast is het nog een uitdaging om iedere keer andere vragen tegen te komen. Zie dat als je huiswerk. Laat me vooral weten of het gelukt is.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*