Pico

De jongste telg in de familie is de Raspberry Pi Pico. De Pico is uitgebracht in januari 2021 met een verkoopprijs van slechts $ 4,-. Het is de eerste microcontroller van de Raspberry Pi stichting op basis van een enkele microcontrollerchip, de RP2040.

De Raspberry Pi Pico

De RP2040 is voorzien van een dual-core Arm Cortex-M0 + processor met 264 KB interne RAM en ondersteuning voor maximaal 16 MB off-chip Flash. Een breed scala aan flexibele I/O-opties omvat I2C, SPI en programmeerbare I/O (PIO), waaronder een meerdere analoge ingangen. Deze ondersteunen eindeloze toepassingsmogelijkheden.

Het bord is met de officiële MicroPython of C/C++ SDK poort te programmeren. Of je nu op zoek bent naar een goedkoop op zichzelf staand bord voor ingesloten functionaliteit of een aanvulling op je Raspberry Pi-minicomputer, of je zet je eerste stappen met een microcontroller, dit is het bord dat ik aanraad.

Projecten gezocht
Momenteel zijn er nog niet veel projecten beschikbaar. Wil je nu al starten raad ik aan met de Pico aan de slag te gaan. Je vindt op deze site ook de introductie scripts voor de Pico.