Advanced IP scanner

Hoe kom je achter het IP adres van de Raspberry Pi als je er geen statisch adres aan gegeven hebt of je hebt geen beeldscherm op de HDMI connector aangesloten waardoor het niet mogelijk is om het IP-adres op te vragen. Het antwoord laat zich raden, je gebruikt een IP scanner zoals Advanced IP scanner van Famatech.

Wat is Advanced IP scanner?
Advanced IP scanner is een betrouwbare en gratis netwerkscanner voor LAN-analyse. Het programma scant alle netwerkapparaten, verschaft toegang tot gedeelde mappen en FTP-servers, biedt beheer op afstand voor computers en kan zelfs op afstand computers uitschakelen. Het programma is gemakkelijk in gebruik en wordt uitgevoerd als een versie voor draagbare apparaten. Dit zou de eerste keuze voor iedere netwerkbeheerder moeten zijn. In dit artikel maken we alleen gebruik van de scan functie.

Download Advanced IP scanner
Je kunt hier de laatste versie van de GRATIS software bij de ontwikkelaar downloaden.

Eenmaal het programma geïnstalleerd en opgestart, verschijnt het volgende scherm. Het programma kan als portable app uitgevoerd worden zonder te installeren.

Het enige dat je hoeft te doen is de groen pijl aan te klikken. Het programma begint dan het netwerk te scannnen en geeft vervolgens het resultaat terug.

En voilà, de Raspberry Pi met zijn IP adres staat erbij. Nu kun je met o.a. PuTTY, Filezilla, Picharm of MobaXterm verbinding maken met de Pi.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*