Sensormodules

De beste manier om de Raspberry Pi of een van zijn familieleden zoals de Zero en de Pico te ontdekken, is het aansluiten van onder andere sensoren. Je kunt er van alles mee bouwen, van weerstation tot alarmsysteem, van afstandsmeter tot relaisaansturing. Het geeft een enorme boost aan het leerproces.

Voor nog geen 20 euro ben je al in het bezit van 45 sensormodules als je deze via een bekende Aziatische webshop aanschaft…. en waarom niet? Als je de set in Nederland aanschaft is die niet alleen een stuk (3x) duurder… hoogstwaarschijnlijk is de set door de Nederlandse winkel in Azië bij dezelfde online shop ingekocht.

Op picademie.nl worden de meeste modules in de tutorials behandeld. En heb je er een die er niet op staat? Laat het weten. Ik beantwoord ALTIJD je vraag. Wellicht komt een dan een nieuw artikel op deze website.

En laat je niet verwarren als er geen Raspberry Pi bij staat. De digitale sensoren zijn universeel en passen ook op de Raspberry pi. Als je analoge sensoren op de Pi wilt aansluiten is dat geen probleem, daar hebben we de MCP3008 voor. Deze Analoog -> Digitaal omzetter wordt dan gebruikt om ook de input van de analoge sensoren in te lezen.

Zoals mijn moeder vroeger tegen me vertelde als ik iets na Sinterklaas wilde hebben: ‘Je bent ook nog een keer jarig…..’.