Shebang

Wat is een shebang-regel?

De shebang-regel bevindt zich aan het begin van elk script. De regel begint altijd met “#!” en identificeert daarmee het bestand als script. De shebang-regel bevat het pad naar de juiste interpreter, bijvoorbeeld Python.

#! / usr / bin / env python

De eerste regel in het script is dus de “shebang” regel. Wanneer je een bestand uitvoert vanuit de shell probeert de shell het bestand uit te voeren met de opgegeven opdracht op de shebang regel.

Het uitroepteken ! is aangeduid als de “bang“. Met de # wordt het ook wel de “hashbang” genoemd. Het hash-teken wordt gebruikt omdat het in de meeste programmeertalen bij scripts een commentaar definieert. De shebang-regel wordt herkend en bij de uitvoering standaard genegeerd door de scripttaal.

De shebang-regel is uitgevonden omdat scripts niet worden gecompileerd, daarmee is het geen uitvoerbare bestand, maar het script moet toch “draaien”. De shebang regel geeft precies aan hoe een script moet worden uitgevoerd. Met andere woorden, deze shebang regel zegt dat, wanneer bijvoorbeeld ./basics.py getypt is, het script door de shell wordt uitgevoerd

/usr/bin/env python basics.py

We gebruiken

  #!/usr/bin/env python

in plaats van

  #!/usr/bin/python

omdat we een absoluut pad naar een programma moeten specificeren, en

/usr/bin/env

is een hulpprogramma dat het pad van de gebruiker gebruikt om een ​​applicatie uit te voeren, in dit geval python.

Het juiste gebruik voor Python 3-scripts is:

#!/usr/bin/env python3

De reden voor deze aanbevelingen, gegeven in PEP 394 , is dat python in de notatie python2 of python3 op verschillende systemen kunnen verwijzen . In de meeste Linux/Debian/Raspbian distributies verwijst het momenteel naar python2. Op een gegeven moment zal dit veranderen.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*