Pi onveilig voor Gmail? Hoe verhelp je het?

Dat we met de Raspbery Pi kunnen mailen, dat weten we. Maar dat Google de Raspberry Pi met zijn email toepassing in Python als onveilig beschouwd, dat maakt het interessant.

Google melding
Indien je in Python gebruik maakt van een gmail account. Kan het zijn dat je de volgende melding krijgt:
poplib.error_proto: -ERR [AUTH] Username and password not accepted.

Het advies is om dit dan even op een gewone pc te testen. Log met de accountgegevens bij Gmail aan zodat je kunt controleren dat de gebruikersnaam en wachtwoord wel degelijk kloppen.

Waarom werkt het dan niet op de Raspberry
De reden dat het Python script niet werkt is dat Google de Raspberry Pi en de toepassing (app) als onveilig beschouwt. Dit doet Google om te voorkomen dat hackers hun gang kunnen gaan. Om toch op de Raspberry Pi van het Gmail account gebruik te kunnen maken, zal je de beveiliging van je Gmail account dat je wilt gebruiken, aan moeten passen. Hieronder wordt beschreven hoe je dit doet.

Apps met lagere beveiliging toestaan (bron Google)

Bij controle bleek dat Google regelmatig de supportsite wijzigt. Hierdoor kan bovenstaande handleiding niet meer kloppen. Het alternatief is deze link of in de Google browser de oplossing voor de volgende tekstinvoer: ‘Minder goed beveiligde apps en uw Google-account’

Gebleken is dat eenmaal bovenstaande ingesteld, voorlopig het mail probleem van het Gmail account verholpen is, maar ook dat na enige tijd dat het account niet gebruikt wordt, het account opnieuw geblokkeerd kan worden. Wellicht is een andere provider meer geschikt als je wilt mailen, maar dat ligt aan jou.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*