SHUTDOWN in Python

Om een programma netjes af te stoppen en het systeem af te sluiten gebruiken we het systeemcommando sudo shutdown –h now. Als een programma draait en er is geen beeldscherm/LXTerminal beschikbaar, dan is het handig om hiervoor een knop op de headerpinnen aangesloten te hebben en een script dat het comm uitvoert.

Hieronder heb ik een programma geschreven die dit netjes doet. De coderegels zijn eenvoudig in een bestaand Python of Shell script te integreren. Voor activering van het shutdown commando wordt GPIO18 (pin 12) gebruikt.

De drukknop wordt als volgt aangesloten.

Je zou het script zelfs bij boot van de Raspberry Pi op de achtergrond kunnen laten draaien. Hoe? Dat leg ik hier uit. NOG VERWIJZEN!

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*