Over mij

Eind jaren 70 van de vorige eeuw kwam ik in aanraking met een van de eerste pc’s (Tandy TRS-80) hetgeen me als puber fascineerde waardoor ik wist dat ik in de computertechniek wilde werken. Ik heb vervolgens Technische Informatica / Elektronica en later nog Bedrijfskunde gestudeerd en werk tot de dag van vandaag binnen de ICT.

Mijn belangstelling voor de Raspberry Pi ontstond in 2015 doordat ik op zoek was naar een simpele en goedkope toegangscontrole voor het clubhuis van mijn tennisvereniging. Het was de bedoeling deze met de clubpas te openen om ongewenste gasten geen toegang te geven. Tijdens het onderzoek naar een passende oplossing viel mijn oog op de Raspberry Pi. Het voordeel van deze minicomputer is dat deze goedkoop en enorm populair is als ontwikkelcomputer.

Een ander voordeel is dat de programmeertaal Python eenvoudig aan te leren is. Op YouTube ontdekte ik de online lessen van Paul McWhorter. Mede door het concept van de Raspberry en de heldere leerstof van Paul wist ik mijn doel te realiseren. Eind 2015 later had ik een perfect werkende toegangscontrole die tot de dag van vandaag uitstekend zijn werk doet.

De Raspberry Pi is voor mij niet meer weg te denken. Iedere gelegenheid grijp ik aan om de nieuwste sensoren en interfaces met de microcomputer te verbinden en boeiende oplossingen te realiseren. Ieder onderzoek is veelal een mooie ontdekking. De kennis die ik ermee opdoe deel ik graag met iedereen die er interesse in heeft.

Veel plezier ermee!

Han Doornheim