Over mij

Eind jaren 70 van de vorige eeuw kwam ik in aanraking met een van de eerste pc’s (Tandy TRS-80). Techniek fascineerde me al vanaf de vijfde klas en ik wist toen al dat ik in de wereld van de techniek wilde werken. Ik heb vervolgens Technische Informatica / Elektronica en later nog Bedrijfskunde gestudeerd en werk tot de dag van vandaag binnen de ICT.

Mijn belangstelling voor de Raspberry Pi ontstond in 2015 doordat ik op zoek was naar een simpele en goedkope toegangscontrole voor het clubhuis van mijn tennisvereniging. Het was de bedoeling deze met de clubpas te openen om ongewenste gasten geen toegang te geven. Tijdens het onderzoek naar een passende oplossing viel mijn oog op de Raspberry Pi. Het voordeel van deze minicomputer is dat deze goedkoop en enorm populair is als ontwikkelcomputer.

Een ander voordeel van de Raspberry Pi is dat de programmeertaal Python eenvoudig aan te leren is. Op YouTube ontdekte ik de online lessen van Paul McWhorter. Mede door het concept van de Raspberry en de heldere leerstof van Paul wist ik mijn doel te realiseren. Eind 2015 had ik een perfect werkende toegangscontrole die op het moment van schrijven bij meerdere verenigingen uitstekend zijn werk doet.

De Raspberry Pi is voor mij niet meer weg te denken. Iedere gelegenheid grijp ik aan om de nieuwste sensoren en interfaces met de microcomputer te verbinden en boeiende oplossingen te realiseren. Zo’n onderzoek is veelal een mooie ontdekkingsreis. De kennis die ik ermee opdoe deel ik graag met iedereen die er interesse in heeft.

Ik wens alle bezoekers van Picademie.nl veel plezier met de tutorials!

Han Doornheim