Domoticz – devicetegel heeft rode balk

Afhankelijk  van het type apparaat dat met Domoticz verbonden is, kan het gebeuren dat er binnen een ingestelde tijd geen signaal van het apparaat aan Domoticz aangeboden wordt. We spreken dan van een ‘time-out’. Het gevolg hiervan is dat op het Domoticz scherm de tegel van het apparaat er een rode balk verschijnt.

Device time-out afstemmen op updatetijd van sensor
Indien een sensor slechts eens per dag een update afgeeft aan Domoticz zal waarschijnlijk de time-out aangepast moeten worden. Bij een nieuwe installatie van Domoticz is de standaardinstelling in Instellingen -> Instellingen -> Overige -> Sensor Timeout: 60 minuten. Deze tijd is tekort voor de sensor die een veel langere updatetijd heeft en zal daarom altijd een rode balk geven.

In dit voorbeeld is het dus acceptabel om een vertraging van een hele dag in te stellen om te voorkomen dat de titelkleur van het apparaat rood wordt, je moet deze waarde instellen op 60 * 24 = 1440 (minuten).

Zet dus bij een rode balk de time-out van de betreffende sensor naar een moment waarvoor je een nieuwe waarde verwacht.

Dummy devices
Voor zgn. ‘dummy’ devices is er geen mogelijkheid om deze time-out optie te deactiveren. Wel kan hiervoor een zgn. lua-script, zie hieronder, gebruikt worden om de zgn. ‘setpoint’ actief te houden. Geen charmante oplossing, maar het werkt prima.

Have A Nice Day!