Vibratie sensor module

Als de module niet trilt is de trilschakelaar gesloten, de uitgang van de uitgang is dan LAAG, het groene indicatorlampje brandt. Als de sensor trilt is de trilschakelaar open, de uitgang wordt HOOG gedreven, het groene licht brandt niet. De uitgang kan direct worden aangesloten op de Raspberry Pi om te bepalen of de omgeving trilt bestaat. De sensor kan een rol spelen in een alarmsysteem.

Toepassing
– Smart car
– Aardbeving-alarm
– Motorfiets-alarm
– Diefstal-alarm

Specificaties
– Voeding (Vcc) : 3,3V – 5V
– Uitgang Type : Digitaal – Logica Hoog of Laag.
– Indicatoren : Voeding (groene LED) en uitgangsindicator (groen LED)
– De gevoeligheid van het schakelmoment kan worden aangepast met behulp van de potentiometer.
– LM393-chip aanwezig op module

Afstellen drempelwaarde
Om de sensor te kunnen gebruiken zullen we hem af moeten stellen.

• Verbind de Vcc en de GND van de sensor module respectievelijk met de 3,3V en de GND (ground) van de headerpinnen van de Raspberry Pi. Als het goed is brand ten minste een van de twee LED’s. Het kan ook zijn dat beide LED’s branden.
• Neem een kleine schroevendraaier en draai de potmeter zo dat de indicator LED net aanblijft. Met de klok mee draaien vergroot de gevoeligheid van de drempelwaarde.

Digitaal uit (D0)
LED uit = HOOG
LED aan = LAAG

Je kunt controleren of de sensor module goed ingesteld is door de sensor iets te schudden. Als het goed is gaat nu de indicator LED aan. Leg je de sensor neer, dan gaat de LED weer uit.

Python script
Om de GPIO poort uit te lezen is maar een klein python script nodig. Open de editor nano en zet de code er in. Sla de code op onder bijv. uni.py. Je kunt de code opstarten met python uni.py. Met Ctrl-c stopt het script.

uni.py

Na het start van het script: python uni.py zie je de volgende uitkomst. Als de sensor even stil houdt geeft het de melding: Sensor detecteert geen activiteit!

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*