Pycharm

Serieuze Python programmeurs gebruiken Pycharm. PyCharm is een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE – Integrated Development Environment) die wordt gebruikt bij computerprogrammering , specifiek voor de Python-taal. Het is ontwikkeld door het Tsjechische bedrijf JetBrains. Het voorziet code analyse, een grafische debugger, een geïntegreerde eenheid tester, integratie met versiebeheersystemen (VCSes) en dragers web development met Django en data science met Anaconda. Alles voor de professional.

PyCharm is platform onafhankelijk en werkt onder Windows- , macOS- en Linux- versies. De Community Edition is uitgebracht onder de Apache licentie en er is ook Professional Edition met extra functies, vrijgegeven onder een eigen licentie .

Plug-ins
PyCharm biedt een API zodat ontwikkelaars hun eigen plug-ins kunnen schrijven om PyCharm-functies uit te breiden. Verschillende plug-ins van andere JetBrains IDE werken ook met PyCharm. Er zijn meer dan 1000 plug-ins die compatibel zijn met PyCharm.

Is PyCharm gratis?
PyCharm is beschikbaar in drie edities: Professional, Community en Edu. De edities Community en Edu zijn open-sourceprojecten en ze zijn gratis, maar ze hebben minder functies dan Professional. Je kunt hier Pycharm downloaden.

Bekijk hieronder de Quick Tour

Leer Python met Sander Verstraelen
Als je overweegt om Python te willen leren programmeren, raad ik aan de Nederlands gesproken videolessen van Sander Verstraelen te volgen. Ze zijn erg toegankelijk, maar er wordt wel wat van je verwacht. In zijn tutorials leer je onder andere:

  • Het installeren van Python en PyCharm op je pc
  • Hoe je Python code schrijft in PyCharm
  • Welke syntax en commando’s je voor een programma nodig hebt
  • Hoe je (eenvoudige) spelletjes maakt

In de lessen wordt ervan uitgegaan dat je een beetje bekend bent met de ontwikkeling van Python en al een of andere vorm van Python op jouw systeem hebt geïnstalleerd. Python 3.x wordt gebruikt voor deze tutorial.

Omdat er op een iMac gewerkt wordt zie je mogelijk iets andere UI-elementen dan die van een pc omgeving en moet je mogelijk bepaalde opdrachten wijzigen.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten. Kijk op Python voor de videolessen.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*