CPU krachtmeting

Om op een simpele manier het CPU vermogen van de Raspberry Pi te kunnen meten heb ik een programma geschreven waarbij de priemgetallen worden berekend tussen de waarden 0 tot 100.000. Het is een eenvoudige test en er wordt maar een kleine aspect van deze mini computer gemeten. Het idee hierachter is om na te denken hoe je scripts kunt maken om bijvoorbeeld de CPU kracht te testen en deze te vergelijken met andere modellen.

Het programma meet o.a. de temperatuur van de CPU voor en na de meting. Daarnaast wordt gemeten hoelang de Raspberry Pi over de berekening doet. Je kunt het programma eenvoudig uitbreiden door bijvoorbeeld de revisie van de CPU uit te lezen zodat je kunt zien om welk model het gaat.

Als je de gemeten waarden in een tabel zet zoals in het voorbeeld hieronder krijg je een mooi overzicht.

Je ziet dat mijn Raspberry Pi 3B er zo’n 12 minuten en mijn Raspberry Pi 4 er slechts 5,5 minuten over gedaan heeft om alle priemgetallen tussen 0 en 100.000 uit te rekenen. De test is in de terminal van de Raspbian desktop gedaan. In de tabel geef ik ook aan of de 3 chips op de Pi (passief) gekoeld zijn. Belangrijk is dat de test onder vergelijkbare omstandigheden gedaan wordt.

Raspberry Pi – Eindwaarden bij CPU belasting

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*