4 digits 7 segmenten LED display

Nagenoeg iedere Raspberry Pi liefhebber wil een keer een klok gebouwd hebben. Voor nog geen euro kun je bij een Aziatische online shop een 4-digit LED display kopen. Deze LED displays worden vaak verkocht inclusief een TM1637 controller. Hierdoor kun je met slechts vier verbindingsdraden de module op de Raspberry Pi aansluiten.

In dit stappenplan wordt een LED display met TM1637 controller met de Raspberry Pi verbonden en geven we als demo de actuele tijd weer. Vanuit de basisaansturing ben je in staat het display zelf allerlei toepassingen te geven, zoals bijvoorbeeld de temperatuur of de processorbelasting van de Pi.

Aansluitschema Raspberry Pi
Sluit het LED display op de Raspberry Pi aan volgens onderstaand schema:

Aansluittabel voor het display en de Raspberry Pi

Het Python 2 script
Om de digits aan te kunnen sturen maken we gebruik van een ander script (tm1637.py) dat gedefinieerde functies bezit. Zo kun je onder andere de intensiteit van de LEDS aanpassen. Het klokscript heeft het tm1637.py script nodig om te functioneren, plaats beide bestanden in dezelfde map op de Raspberry Pi.

Start het klokscript met het commando: python 47digitclock.py

De tijd verschijnt op het LED display. Je ziet dat de ‘:‘ per seconde knippert.

Veel succes!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*