Firmware waarschuwingspictogrammen

Onder bepaalde omstandigheden zal de Raspberry Pi-firmware een waarschuwingspictogram op het display weergeven om een ​​probleem aan te geven. Dit is het display dat direct op de Pi aangesloten is, dus niet de SSH verbinding met PuTTY.

Er zijn momenteel drie pictogrammen die kunnen worden weergegeven.

Waarschuwing voor onderspanning
Als de stroomtoevoer naar de Raspberry Pi onder de 4,63 V (+/- 5%) komt, wordt het volgende pictogram weergegeven.

Onderspanning

De bliksemschicht betekent dat de Pi dus niet de vereiste spanning krijgt. Indien een kabel, of een apart circuit dat voor de Raspberry geplaatst is, niet geschikt is om de benodigde stroom (min. 5V/2A) door te geven zal dit resulteren in het ‘instorten’ van de spanning. Je moet dan overschakelen naar een betere voeding / kabel, omdat een te lage spanning kan leiden tot beschadiging van de SD-kaart en andere moeilijk op te sporen problemen.

Waarschuwing te hoge temperatuur (80-85C)
Als de temperatuur van de Broadcom SoC (System On Chip) tussen 80C en 85C ligt, wordt het volgende pictogram weergegeven. De ARM-kern(en) worden gesmoord in een poging om de kerntemperatuur te verlagen.

Te hoge temperatuur (80-85°C)

Waarschuwing te hoge temperatuur (boven 85C)
Als de temperatuur van de Broadcom SoC (System On Chip) hoger is dan 85C, wordt het volgende pictogram weergegeven. De ARM-kern(en) en de GPU worden gesmoord in een poging om de kerntemperatuur te verlagen.

The hoge temperatuur (85°C+)

In beide gevallen van oververhitting wordt geadviseerd de betreffende SoC en GPU (Grafische Processor Unit) te voorzien van voldoende koeling. Afhankelijk van het model kan het aantal koelelementen en hun vormen afwijken van het voorbeeld op onderstaande foto’s.

Raspberry Pi met koelelementen op de CPU/GPU en Ethernet controller
Koelelement op de RAM chip

De koelelementen zijn al voor enkele dubbeltjes verkrijgbaar.

LED-waarschuwingsflitscodes
Als een Pi om de een of andere reden niet opstart of moet afsluiten, zal in veel gevallen een LED een bepaald aantal keren knipperen om aan te geven wat er is gebeurd. De LED zal een aantal keer lang knipperen (0 of meer) en daarna kort knipperen om de exacte status aan te geven. In de meeste gevallen herhaalt het patroon zich na een onderbreking van 2 seconden.

Lang knipperenKort knipperenToestand
03Algemene fout bij opstarten
04start*.elf niet gevonden
07Kernelafbeelding niet gevonden
08SDRAM-fout
09Onvoldoende SDRAM
010In HALT-status
21Partitie niet FAT
22Kan niet lezen van partitie
23Uitgebreide partitie niet FAT
24Bestandshandtekening/hash komt niet overeen – Pi 4
31SPI EEPROM-fout – Pi 4
32SPI EEPROM is beveiligd tegen schrijven – Pi 4
33I2C-fout – Pi 4
44Niet-ondersteund bordtype
45Fatale firmwarefout
46Stroomuitval type A
47Stroomuitval type B

Kijk in de handleiding van de Raspberry Pi voor meer informatie.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*