Firmware waarschuwingspictogrammen

Onder bepaalde omstandigheden zal de Raspberry Pi-firmware een waarschuwingspictogram op het display weergeven om een ​​probleem aan te geven. Dit is het display dat direct op de Pi aangesloten is, dus niet de SSH verbinding met PuTTY.

Er zijn momenteel drie pictogrammen die kunnen worden weergegeven.

Waarschuwing voor onderspanning
Als de stroomtoevoer naar de Raspberry Pi onder de 4,63 V (+/- 5%) komt, wordt het volgende pictogram weergegeven.

Onder spanning

De bliksemschicht betekent dat de Pi dus niet de vereiste spanning krijgt. Indien een kabel, of een apart circuit dat voor de Raspberry geplaatst is, niet geschikt is om de benodigde stroom (min. 5V/2A) door te geven zal dit resulteren in het ‘instorten’ van de spanning. Je moet dan overschakelen naar een betere voeding / kabel, omdat een te lage spanning kan leiden tot beschadiging van de SD-kaart en andere moeilijk op te sporen problemen.

Waarschuwing te hoge temperatuur (80-85C)
Als de temperatuur van de Broadcom SoC (System On Chip) tussen 80C en 85C ligt, wordt het volgende pictogram weergegeven. De ARM-kern(en) worden gesmoord in een poging om de kerntemperatuur te verlagen.

Te hoge temperatuur (80-85C)

Waarschuwing te hoge temperatuur (boven 85C)
Als de temperatuur van de Broadcom SoC (System On Chip) hoger is dan 85C, wordt het volgende pictogram weergegeven. De ARM-kern(en) en de GPU worden gesmoord in een poging om de kerntemperatuur te verlagen.

Te hoge temperatuur (85C +)

In beide gevallen van oververhitting wordt geadviseerd de betreffende SoC en GPU (Grafische Processor Unit) te voorzien van voldoende koeling. Afhankelijk van het model kan het aantal koelelementen en hun vormen afwijken van het voorbeeld op onderstaande foto’s.

Raspberry Pi met koelelementen op de CPU/GPU en Ethernet controller
Koelelement op de RAM chip

De koelelementen zijn al voor enkele dubbeltjes verkrijgbaar.

Have A Nice Day!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*