MobaXterm

MobaXterm is de ultieme toolbox voor computergebruik op afstand. In een enkele Windows-applicatie biedt het tal van functies die zijn afgestemd op programmeurs, webmasters, IT-beheerders en vrijwel alle gebruikers die hun externe taken op een eenvoudigere manier moeten afhandelen.

MobaXterm biedt alle belangrijke netwerkhulpmiddelen op afstand (SSH, X11, RDP, VNC, FTP, MOSH, …) en Unix-commando’s (bash, ls, cat, sed, grep, awk, rsync, …) naar het Windows-bureaublad, in een enkel draagbaar exe-bestand dat ‘out-of0the-box’ werkt.

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een All-In-One netwerk toepassing voor jouw externe taken, bijvoorbeeld wanneer je SSH gebruikt om verbinding te maken met een externe server of een Raspberry Pi, zal er automatisch een grafische SFTP-browser verschijnen om de externe bestanden rechtstreeks te bewerken. De externe toepassingen worden ook naadloos weergegeven op het Windows-bureaublad met behulp van de ingebouwde X-server .

Je kunt MobaXterm Home Edition gratis downloaden en gebruiken. Als je het binnen een bedrijf wilt gebruiken, kun je overwegen om je te abonneren op MobaXterm Professional Edition: dit geeft toegang tot veel meer functies en de “Customizer” -software.

Bij de ontwikkeling van MobaXterm heeft de maker zich gefocust op een eenvoudig doel: een intuïtieve gebruikersinterface zodat de gebruiker op efficiënte wijze toegang krijgt tot externe servers via verschillende netwerken of systemen.

MobaXterm wordt actief ontwikkeld en regelmatig bijgewerkt door Mobatek .

Als je MobaXterm een paar keer gebruikt zie je zelf de voordelen dat het heeft. PuTTY blijft geschikt als je zo nu en dan wat beheer wilt doen.

Have A Nice Day!