Deluge (torrent)

Allereerst: Deluge is een BitTorrent-client. Dit betekent niet dat het illegaal is; BitTorrent zelf is niet illegaal. Het misbruik van de peer-to-peer-netwerktechnologie om auteursrechtelijk beschermde films en games te downloaden, is eerder illegaal.

Veel Linux-besturingssystemen (inclusief Raspberry Pi OS) kunnen bijvoorbeeld worden gedownload via BitTorrent. Deze bepaling vermindert de overhead bij het hosten van de distributie op een dedicated server. Onze gids voor BitTorrent legt dit in meer detail uit.

Waarom heb je een BitTorrent-client op je Raspberry Pi nodig? Het hangt ervan af hoe je de computer gebruikt. Als u het gebruikt als een opslagplaats voor persoonlijke gegevens, kan Deluge gegevens van uw Pi downloaden waar u ook bent. Volledige details over hoe dit te doen is te vinden op de Deluge Wiki.

U vindt Deluge in Voorkeuren > Software toevoegen/verwijderen . Als je de torrent-app in headless-modus wilt gebruiken, maak dan verbinding via SSH en voer het volgende uit:

sudo apt install deluged deluge-console python-mako deluge-web

Zodra dit is gebeurd, is Deluge klaar voor gebruik. Pi-desktopgebruikers kunnen het starten in Menu > Internet .

Het delen van bestanden met BitTorrent-apps kan data-intensief zijn. Voordat u Deluge gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u voldoende extra opslagruimte aan uw Raspberry Pi toevoegt.