Chromium

raspberry pi chroom browser

Chromium is een opensourceproject en wordt beheerd door het Chromium Project. De browser maakt gebruik van WebKit. WebKit is een layout-engine, een verzameling softwarebibliotheken die het mogelijk maakt om webpagina’s te renderen. In het verleden gebruikte Google Chrome, een door Google gemaakte webbrowser, ook WebKit.

Chromium heeft ondersteuning voor Flash content en kan onder andere PDF bestanden openen. Met deze opdracht kunnen we beginnen met het installeren van de Chromium-browser.

sudo apt install chromium-browser -y

Hiermee wordt de Chromium-browser geïnstalleerd en is het een speciaal aangepaste en geoptimaliseerde versie voor Raspberry Pi. Dat is een makkie, toch? 

Vanaf het bureaublad moet je op het Raspberry Pi-pictogram in de taakbalk klikken. Selecteer vervolgens Internet > Chromium-webbrowser De Chromium-browser wordt onmiddellijk geopend en je kan op internet surfen.

Hoewel het verstoken is van enkele functies van de volledige Chrome-browser, is het nog steeds een leuke optie om te surfen, waar u gebruik kunt maken van de krachtige JavaScript-engine, HTML- en CSS-functies.