Desktopomgeving

Raspberry Pi OS is het standaard besturingssysteem dat we in bijna elk project gebruiken. Het wordt geleverd met de PiXeL-desktopomgeving, een aangepaste versie van LXDE. Maar het is niet de enige die u kunt gebruiken. Ik heb de meest populaire op mijn Raspberry Pi geïnstalleerd en zal mijn indrukken in dit artikel met je delen.

Voor elk besturingssysteem begon ik met Raspberry Pi OS Lite en installeerde ik de desktopomgeving met apt en de standaardrepository. Ik heb niets veranderd aan het uiterlijk of de standaard apps die komen als je het metapakket installeert. Dus mijn mening is gebaseerd op de standaardinstellingen. Ik weet dat je het uiterlijk van de interface altijd kunt verbeteren , of apps kunt installeren om je leven gemakkelijker te maken met instellingen enz. Maar het doel is om je een algemeen idee te geven van wat je standaard kunt verwachten.

Blijf lezen als je op zoek bent naar je volgende desktopomgeving, het zal je tijd besparen omdat ik ze allemaal heb getest, screenshots heb gemaakt en de voor- en nadelen van elke omgeving heb opgesomd.