Led Pi-Cameramodule uitschakelen

De Pi-cameramodule bevat een rode LED in de hoek van de printplaat. Dit licht op als de camera actief is. Het is erg handig om een ​​visuele indicatie te geven dat de camera iets doet en meestal zult u blij zijn dat hij er is. Er zijn echter een aantal redenen waarom je zou willen dat dit niet het geval was.

  • Het kan reflecties veroorzaken als je door een raam fotografeert.
  • Bij natuurfotografie schikt het dieren af.
  • Bij beveiligingstoepassingen kan het onnodige aandacht op het apparaat vestigen.

Om de rode LED uit te schakelen, hoef je alleen maar de volgende regel toe te voegen aan uw config.txt-bestand:

disable_camera_led = 1

Om het config.txt-bestand te bewerken, kun je nano gebruiken:

sudo nano /boot/config.txt

Gebruik de pijltjestoetsen om naar het einde van het bestand te scrollen en voeg “disable_camera_led = 1” toe aan de laatste regel. Druk op “CTRL-x” om af te sluiten. Druk desgevraagd op “Y” gevolgd door “Enter“.

Start de Pi opnieuw op met “sudo reboot” en wanneer de camera de volgende keer gebruikt wordt, is de rode LED uitgeschakeld.

Om de LED weer in te schakelen, kan je ofwel nano gebruiken om de regel die je hierboven hebt toegevoegd te verwijderen of je kan deze wijzigen in “disable_camera_led = 0”. Start de Pi opnieuw op en je camera licht weer op.

GPIO-besturing
Dankzij een hint van @TeamRaspi op Twitter heb ik de schema’s van de Rev 2 Pi gecontroleerd en ontdekt dat je, eenmaal uitgeschakeld met behulp van het bovenstaande proces, de camera-LED kunt bedienen met behulp van de GPIO. Op Model B kun je GPIO5 gebruiken en op de B + kun je GPIO32 gebruiken. Ik heb dit getest in Python en het werkt prima. Hier is een voorbeeldscript dat de camera-LED vijf keer laat knipperen:

UPDATE : Sinds de laatste update van Raspbian lijkt de functie disable_camera_led niet meer te werken. Hopelijk wordt het snel hersteld! Het Python-script biedt nog steeds controle over de LED.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*